Vanalinn üllatab slaavi restoraniga

06. veebruar 1998, 00:00

Olevimäe ja Uue tänava nurgamaja fassaadi ehib ilmetu silt Restoran. Lõunakülaline Q GSMi müügidirektor Olavi Vilborn on skeptiliselt meelestatud. Siseukselt selgub, et sattusime restoran-baari Olevimägi.

Puhtasse ja heledasse restoraniruumi astudes suhtumine muutub, sest teenindaja on meeldivalt abivalmis. Tunneme end oodatutena. Valime neljase laua teise saali keskel, et jääks rohkem võimalusi tutvuda lubivalgetel krobelistel seintel rippuvate maalidega. Olavi Vilborni arvates sobivad eri toonides pildid hubasesse interjööri suurepäraselt.

Eesti-, vene- ja saksakeelne menüü toob elevust kahel põhjusel. Roogade eestikeelsed nimetused on sedavõrd vigaselt kirjutatud, et tekib probleeme nende mõistmisega. Teisalt on vene köögile vihjav valik nii mitmekesine, et otsus tuleb raskelt. Vilborn on kindel, et nii mõndagi rooga mujal Tallinnas ei saa. Suppe on 11, külmi roogi 18, praade 20 ja magustoite 8. Joogivaliku hindab külaline samuti piisavaks.

Olavi Vilborn võtab eelroaks Moskva salati (55 kr), mis hinna kohta tundub pokaaliportsuna küll liiga tilluke, ent on mahlane. Värskelt segatud salat sisaldab kartulit, õuna, muna, makrat ja suitsukana. Põnevad tunduvad ka vene vinegrett (35 kr), mida kuuleme mitmel korral tellitavat, ja slaavi salat seentega (35 kr). Minu valik langeb seenepelmeenidega puljongile (30 kr), ehkki valikus on nii uhhaad kui hernesuppi musta kalamarjaga (160 kr). Viis suurt ohtra seenepudiga täidetud pelmeeni maitsevad lahjemapoolses puljongis suurepäraselt.

Põhiroa valikuga nii ladusalt ei lähe, sest nii mõnegi roa lahtiseletamisel jääb muidu püüdlik teenindaja lootusetult hätta. Jõuame siiski otsusele: Olavi Vilbornile tuuakse küpsetatud mereahven kartulitega (60 kr) ja mulle maksaga täidetud kanarind (95 kr), mis on kelneri sõnul üks enim tellitud roogi. Tahaks proovida ka loomakeelt tatrapudruga (80 kr), lihaseljankat pannil (85 kr) või pelmeene siberi moodi (30 kr).

Külaline satub oma roast nii serveeringu kui maitse tõttu vaimustusse. Väikse süsimusta panni põhjas on hautatud kala, millel kihiti mahlased apelsini ja ananassi lõigud ning kartuliviilud, mis on üle valatud juustukastmega. Vilborn rõhutab roa mahlasust, ehkki kala võinuks maitsestatumgi olla.

Kanarind on kindel roog, maitsele pole midagi ette heita. Puljongis keedetud ja salatilehele asetatud riisi on piisavalt, kõrvale let?o ja ananass.

Vaatamata sellele, et kõht on ammu täis, sööme ka magustoitu. Valikus on pannkoogid, jäätised, vareenikud. Külalise valitud jäätis puuviljadega (40 kr) toob ta näole laia naeratuse, sest värskete banaanipoolikute vahele kunstiliselt asetatud kirev jäätisevalik tundub vastupandamatu. Minu banaan taignas (40 kr), mida kaunistavad ?okolaadisiirup ja vahukooretupsud pole kardetult lääge, vaid meeldivalt mahe. Taignakiht on õhuke ja banaan säilitanud oma loomuliku maitse.

Olavi Vilborni hinnangul head cappuccinot (10 kr) juues kinnitab ta, et tuleb siia nädalavahetusel meeleldi tagasi, et nautida paiga hubasust ja maitsvaid roogi. Et teeninduses ja restorani välisilmes on puudujääke, kutsuks kaasa pigem lähemaid tuttavaid. Ta loodab, et järgmisel korral pole vaja taskus hoida kolme krooni WC jaoks.

  • toiduvalik: 9 punkti
  • joogivalik: 9 punkti
  • teenindus: 7 punkti
  • kiirus: 6 punkti
  • puhtus: 8 punkti
  • sisekujundus: 8 punkti
  • Raadio ettevõtlikule inimesele

    Äripäeva raadio 92.4

    Hetkel eetris

    Kava

      Vaata kogu kava
      Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
      28. November 2011, 18:10
      Otsi:

      Ava täpsem otsing