TPst sai nõutud pank

30. märts 1998, 00:00

Pikka aega iseseisvat tegevust liitumisest ülimaks pidanud Tallinna Pank (TP) sai ühtäkki nii ihaldatavaks suutäieks, et läinud nädalal talle lausa tormi joosti. Esimese au võttis TP tegevjuhtkonna soosik ja nende aktsiaostu finantseerinud Investeerimispank, kes kolmapäeval ühinemispakkumise tegi.

Väidetavasti olid juhatuste tasemel juba kosjakaubad koos. Neljapäeva hommikul näitas Targo Raus, kes on pangas peremees, ja pani tegevjuhtide isetegevusele veto peale.

Nõukogule varemgi sümpatiseerinud Ühispank tegi kiiresti oma pakkumise. TP aktsionäridele pakuti 19,7protsendilist osalust tekkivas pangas, mis tähendab praegu TP aktsionäridele 20% preemiat. Tallinna Panga nõukogu kiitis õhtul Ühispanga pakkumise heaks.

Pikka aega turuliidrina toimetama harjunud Hansapangale see hinge ei mahtunud ja skeemiga TP+ÜP leppinud avalikkust rabati reede hommikul omapoolse moosipiruka pakkumisega TP-le. «Arvan, et suudame pakkuda Tallinna Panga aktsionäridele ja ka töötajatele paremat deal'i kui mõlemad varasemad pakkumised,» oli Hansapanga juhatuse aseesimees Rain Lõhmus kindel.

Algas omamoodi oksjon. Vahepeal inetu pardipoja staatuses olnud Tallinna Pangast sai ihaldatav luik, kelle kaasavaraks on hea tehnoloogiline tase, tasemel spetsialistid, osalus kindlustusturul ja tegutsemine Lätis ning Leedus.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing