Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Vooluhulga võimendi väldib ummistusi

01. aprill 1998, 00:00

Gustavsbergi komplekssesse veesäästu süsteemi (Water Saving System -- WSS) kuulub säästlike segistite ja WCpottide kõrval ka WSSi vooluhulga võimendi, mis takistab ummistuste tekkimist heitveetorustikes. Vooluhulga võimendi tööpõhimõte on koguda püstikust saabuv heitvesi ning suunata see torustikku suurema hulga ja kiirusega.

Vooluhulga võimendi mudelid erinevad üksteisest mahu ja mõõtmete poolest. Võimendi kolmest valmistusvariandist kaks on ette nähtud korrusmajadesse ja üks eramutesse. Vooluhulga võimendiga ühendatud veeseadmete summaarne veetarbimus võib 18-liitrise võimendi puhul olla maksimaalselt 65 l/s ja 14-liitrise võimendi puhul 45 l/s.

Kõrghoonetes (4 kuni 12 korrust) peab 18-liitrise võimendiga olema ühendatud vähemalt 40% säästu-WCpottidest. Alati peab võimendiga olema ühendatud kõige kaugem püstik. Madalamates ehitistes peavad WSSi võimendiga olema ühendatud kõik veeseadmed.

Enne võimendit tuleb 110mm läbimõõduga torustik varustada ventilatsiooniklappidega. Torustiku horisontaalosa võib olla kuni 3 m pikk (WC ühendusest püstiku või võimendini).

Võimendi järel kuni magistraaltoruni võib torustik olla maksimaalselt 50 m (18-l võimendi) või 25 m (14-l võimendi) pikk.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing