Maksud dividendidelt

04. mai 1998, 00:00

Riigikogu on poole aasta jooksul kaks korda muutnud mitteresidentidele väljamakstavate dividendide maksustamist. 01.01.98 jõustus tulumaksu seaduse muudatus, mille järgi tuli hakata kõigile mitteresidentidele makstavatelt dividendidelt kinni pidama tulumaksu 26%. Uuem muudatus (RT I 1998, 28, 353) sätestab aga, et tulumaks tuleb mitteresidendile makstavatelt dividendidelt kinni pidada ainult siis, kui mitteresidendi osalus Eesti äriühingus on alla 25% kapitalist. See muudatus jõustati tagasiulatuvalt 1. jaanuarist 1998. a. Järelikult erinevalt portfelliinvestoritest ei ole muutunud strateegilistele investoritele makstavate dividendide maksustamine.

Kui dividende saab mitteresident, kelle osalus on alla 25% ja tema asukohamaaga on Eestil sõlmitud maksuleping, siis reeglina on kinnipeetava tulumaksu määr madalam, enamasti 15%.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 18:27
    Otsi:

    Ava täpsem otsing