Inglise Pank tõstis repomäära

05. juuni 1998, 00:00

Dollari kurss Saksa marga suhtes langes eile nädala madalaimale tasemele (1,7642 DEMi), kuid ei püsinud seal kaua ning hakkas taas kiiresti tõusma. Valuutakursside volatiilsus oli tingitud paljude asjaolude kokkusattumisest. Marka toetasid head, Venemaa finantskriisist ülesaamise uudised ning Saksamaa majanduskasvu tugevad näitajad. Saksamaa sisemajanduse kogutoodang kasvas esimeses kvartalis võrrelduna möödunud aasta sama perioodiga 3,8 protsenti, mis on suurim majanduskasv Saksamaa ühendamisest saadik (1990. a). Jaapani üks ajaleht teatas, et Moskva taotleb seitsmelt juhtivalt tööstusriigilt 10 mld dollari suurust toetust, lisaks on kuu lõpul tulemas rahvusvaheliselt valuutafondilt 560 mln dollarine osa 9,2 mld dollari suurusest krediidiliinist. Kuid analüütikud ei ole veendunud, et Venemaa jagusaamine finantskriisist on pöördumatu. Riigis on palju lahendamata probleeme, millest tähtsaim on maksude kättesaamine.

Dollari/jeeni kauplemine oli närviline. Kuigi arvatakse üksmeelselt, et Jaapani panga interventsiooni enne G7 ei tule, käitusid diilerid vastavalt ütlusele «parem karta kui kahetseda» ning ettevaatlikult osteti ka jeeni.

Inglise pank üllatas eile rahvusvahelisi finantsturge ootamatu lühiajaliste repolaenude intressi tõstmisega 25 punkti võrra 7,50 protsendini. Uudisteagentuuri Reuters küsitlusel arvasid 25 ökonomisti 27st, et Suurbritannia keskpank jätab olulised intressid muutmata. Naelsterlingi kurss tõusis seetõttu Saksa marga suhtes kahe penni võrra 2,916 DEMini (23,328 kroonini).

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing