Venemaa toibub

08. juuni 1998, 00:00

Vene riiklike väärtpaberite intressid langesid neljapäeval ligi paarkümmend protsenti ning välisinvestorid hakkasid turule naasma tänu kasvanud usule, et kriis on sedapuhku möödas. Lisaks oli valitsus turge kolmapäeval meeldivalt üllatanud uue 1,25 mld dollari suuruse euroobligatsiooniga, mis toetab riigi väärtpaberiturgu.

Reedeses raadioesinemises pidas Venemaa president Boriss Jeltsin viimaste päevade finantskriisi põhjusteks riigieelarve hiiglaslikku puudujääki ja valitsuse kogenematust tegutseda areneva turumajanduse tingimustes. Et selliseid kriise tulevikus vältida, on vaja paindlikumat maksusüsteemi ning stabiilseid pikaajalisi investeerimisreegleid. Valitsuse peamiste ülesannetena nimetas president rubla kursi kaitsmist ning vajadust kaitsta turukõikumiste eest riigi suurimaid ettevõtteid, kes on põhilised maksumaksjad.

Venemaa valitsusel on kavas firmade maksukoormat järk-järgult vähendada ning kanda see üle eraisikutele, ütles peaminister Sergei Kirijenko neljapäevasel kohtumisel Prantsuse ärimeestega.

Riigikassasse ei ole tohutus mahus laekunud jõukate eraisikute makse. Maksuameti uus juht Boriss Fjodorov on lubanud niisuguste inimeste maksustamisega luua Venemaal uue maksukogumiskultuuri.

Mai lõpul on maksude laekumine paranenud -- neid koguti kavandatust kahe miljardi rubla võrra rohkem. REUTERS-ÄP

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing