Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Saksa mark ja jeen kosusid

20. juuli 1998, 00:00

Reedel teatasid nii Jaapani endine kabinetiminister Seiroku Kajiyama kui ka endine välisminister Kezo Obuchi ametlikult oma kandidatuuri ülesseadmisest peaministri kohale. Mõlemad kandidaadid esitasid ka oma nägemuse kriisis oleva majanduse tervendamiseks. K. Obuchi, keda peetakse üldiselt mõõdukaks reformistiks, lubas maksude kärpeid veel sel aastal 6 triljoni ning järgmisel fiskaalaastal 10 triljoni jeeni võrra. S. Kajiyama, keda finantsturgudel peetakse veidi radikaalsemaks, lubas samuti maksureforme, lisaks veel reforme, mis on seotud suurtes võlgades pankadega. Valuutaturud pidasid kahe mehe võidujooksu peaministritoolile majandusreformide suhtes heaks märgiks. Jeen lõpetas nädala Euroopas 139,6 USD/JPY tasemel, mis teeb nädala tõusuks kolm protsenti. Arvatavasti jääb jeen peaministri valimiseni, mis toimub eeldatavalt juuli lõpus, suhteliselt stabiilseks, liikudes 140 USD/JPY ümber.

Möödunud nädal oli hea ka Saksa margale. Rahvusvahelise valuutafondi lubadus toetada Venemaa finantssektorit suurte laenudega aitas margal nädala jooksu tõusta kahe protsendi võrra. Investeerimispanga J.P. Morgan analüütikute arvates jätkub marga tõus ka lähinädalatel. DEM reageeris seoses Venemaa finantskriisiga veidi üle ning positiivsed uudised pole veel täielikult valuutakurssides peegeldunud. Kuigi Saksamaa on Venemaa tähtsaim võlausaldaja, pole viimane kaugeltki tähtsaim kaubanduspartner. Laenud moodustavad vaid 1,5% Saksamaa SKTst ning kaubavahetus Venemaaga moodustab 2% kogu väliskaubandusest.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing