Briti päevade lõpuks sobib puding

09. oktoober 1998, 00:00

Pühapäeval lõppevad Briti päevad on tänu tõsisele ja agressiivsele reklaamikampaaniale viinud ärksamad pealinlased selleni, et nad tõepoolest põikavad Raekoja platsis uhkeldavasse punasesse Londoni infobussi ja jätavad sadu kroone Olümpia hotelli, kes pakub oma söögikohtades inglise roogi.

Meiegi ASi Lemminkäinen Eesti piirkondliku juhataja Sven Pertensiga veetsime teisipävase pärastlõuna Rendez-Vous's, otsides brasserie' tavamenüüle vaheldust briti toitudest.

Valisime peatuspaigaks söögikoha tagumise ja rahulikuma saali, mille interjööris vihjab temaatilistele päevadele vaid väljapeetult tagasihoidlikus kujunduses spetsiaalne menüüleht. Lõunakülalisele meeldib kujunduse läbimõeldud mitmekesisus.

Rendez-Vous' suur saal on tänu akendele kaartena kinnitatud Suurbritannia lippudele märksa rõõmsameelsem. Ometi oodanuks Pertens telefoniputkaplakatile lisaks mingit tagasihoidlikku inglisepärast vidinat või kompositsiooni brasserie'sissekäigu juures.

Nagu Olümpiale temaatiliste päevade puhul kohane, ei ole spetsiaalsete roogade valik kuigi suur: üks eelroog, kaks põhirooga ja üks järelroog. Briti päevade söögikaarti silmitsedes tundub Sven Pertens veidi nõutu, avaldades valiku mitmekesisuse kohta arvamust, et midagi justkui puudu pole. Valik on igapäevamenüüle vahelduseks paras. Küll aga imestab olematu joogivalik, sest esindatud on vaid Chivas Regal (4 cl 50 kr). Aga kuulus inglise tee? Oleme nõutud, sest alkoholivaba janukustutaja puudub.

Kuna eesmärk on maitsta võimalikult erinevaid toite, siis saab minule britipärane eelroog suitsulõhe pliinidel (55 kr), millest soovin igaks juhuks poole, ja Sven Pertens võtab teise temaatilise eeltoidu puudumisel marineeritud lõhe (65 kr) igapäevamenüüst. Põhiroogadest valib külaline lamba-rosmariini pajaroa (130 kr), mina riskin proovin tursafileed (95 kr). Magustoiduks pakutakse inglise pudingit marjakastmega (40 kr).

Olümpia on tuntud hea kiire teeninduse poolest. Nii jõuavad eelroad peagi lauale. Brittide suitsulõhe pliinidel on lihtne ja kindel: rohelisele salatilehele asetatud matsakad pliinid ja lõhelõigud on ootuspärased. Neile topsikus lisatud roosakas jogurti-tillikaste on magusapoolne.

Lamba-rosmariini pajaroog üllatab vürtsikaid roogi armastavat Sven Pertensit meeldivalt. Isuäratavad värske kartuli sektorid, taised lambatükid ühes porgandi- ja tõenäoliselt kaalikahautisega saavad sööjalt kiidusõnu hea maitsestatuse eest. Isegi porgandid-kaalikad, millest külaline tavaliselt eelistab loobuda, on seekord meeldiva mekiga.

Röstitud tursafilee on põnevamaitseline. Mahlane kala katab magusapoolset ja külluslikku kreveti-, tomati- ja fenkolihautist. Ehkki mulle jäi kala kirbe maitse võõraks, usun, et see on väärt kogemus.

Vaieldamatu elamuse saame rosinatega pudingist, mis on tulipunase maasikamaitselise marjakastmega üle valatud. Taldrikul on ka mahemagus vaniljejäätise kera. Otsustame, et just puding on lõunatunni parim osa.

Külalise hinnang10 punktisüsteemis

  • toiduvalik - 9 punkti
  • joogivalik - 8 punkti
  • teenindus - 7 punkti
  • kiirus - 6 punkti
  • puhtus - 8 punkti
  • sisekujundus - 9 punkti
  • Raadio ettevõtlikule inimesele

    Äripäeva raadio 92.4

    Hetkel eetris

    Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:09
    Otsi:

    Ava täpsem otsing