Reede 24. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Langus pöördus taas tõusuks

09. oktoober 1998, 00:00

Pessimistlikumad ennustused, mille kohaselt juunis alanud automüügilangus jätkub ka septembris, ei täitunud. Septembris müüdud 749 sõiduautot ei anna küll põhjust mingiteks rõõmuhõiseteks, kuid on siiski märgatavalt enam kui augustikuine 671 autot (tänavu seni kehvim müügikuu).

Automüüjad ei ole lähema aja osas siiski optimistlikud. «Kustkohast see positiivne impulss tulema peaks?» küsib Tarmo Noot Hyundai Baltist, märkides, et tema hinnangul ei toimu Eesti autokaubanduses neli kuud midagi märkimisväärset.

Noodi konkurent, Daewoosid müüva ASi Pleione tegevdirektor Kalev Lepp leiab, et praegu nn stardipositsioonid ühtlustuvad. «Kui kevadel uus stardipauk antakse, on kõik enam-vähem samal joonel,» usub ta automüüki elavnevat alles järgmisel kevadel.

Oma jälje jätab automüügile ka Venemaa keeruline majandusolukord. Eesti Helkama Auto Mitsubishi müügijuht Toomas Trummer meenutab, et viimati oli temal Vene autoostjatega tegemist paar kuud tagasi.

Sama firma ?koda müügijuht Kalle Mihkels lisab, et oluliselt on tagasi läinud väljaspool Tallinna olevate edasimüüjate müük. «Raha on maal vist otsas,» arvab Mihkels. «Tallinnas saadakse isegi liisingut -- eelkõige Hansa Liisingust ja Ühisliisingust, aga eelmisel kuul tilkus üht-teist veel isegi EVEA Pangast.»

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
28. November 2011, 19:09
Otsi:

Ava täpsem otsing