Deutsche Bank: Eesti võib jääda laenudega hätta

22. oktoober 1998, 00:00

Eesti nagu ka teiste Balti riikide suurim probleem on jätkuvalt jooksevkonto puudujääk, mis erinevalt teistest Balti riikidest on kaetud vaid osaliselt otseste välisinvesteeringutega, kusjuures portfelliinvesteeringute ja lühiajalise finantseerimise osa majanduses kasvab, märgib DB Balti riikide majanduse ülevaates.

Kuna lühiajaline kapital on tundlik konjunktuurimuutuste suhtes, võib see praegusel uutele turgudele ebasoodsal ajal välja voolata, mistõttu valuutakomitee süsteemi püsimine võib sattuda väga tõsise küsimärgi alla, hoiatab DB.

Ebasoodne väliskeskkond on muutnud laenude saamise uute turgude jaoks keeruliseks. Välisvõla juurdekasv erasektoris ja võlgade lühiajalisus võivad viia alla ka Eesti pikaajaliste valuutakohustuste reitingu, leiab DB.

Eesti kohustused rahvusvahelise arvelduspanga pankade ees paisusid möödunud aasta lõpuks 614 mln dollarini.BNS

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    28. November 2011, 19:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing