Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Nädal algas dollari kiire tõusuga

10. november 1998, 00:00

Dollari kurss tõusis nelja nädala kõrgeimale tasemele jeeni ning kuue nädala kõrgeimale tasemele Saksa marga suhtes.

Lootus, et Brasiilia saab majandusabi juba sel nädalal, viis Ühendriikide kursi uue nädala algul kiiresti üles. Jaapani valuuta suhtes ületas dollar 120 jeeni piiri ning eile õhtul maksis dollar juba 121,38 jeeni. Ka marga suhtes jõudis USD uuele tasemele -- õhtune kurss oli 1,6913 DEMi ehk 13,5304 krooni.

Teadaolevalt peaks rahvusvaheline valuutafond andma Brasiiliale 15 ning maailmapank 4--5 miljardit dollarit laenu, mis vähendab veidi tõenäosust, et arenevate riikide finantskriis eskaleerub Lõuna-Ameerikasse. Kriisi kandumine Brasiiliasse lööks valusalt ka USAd, kelle kaubavahetuse mahust moodustab Brasiilia umbes viiendiku.

Peale maailmaorganisatsioonide tuli dollarile häid uudiseid ka Ühendriikidest endast. Vabariiklasest kongressi spiikri N. Gingrichi tagasiastumine lisab stabiilsust president Clintoni olukorrale. Lisaks kiirele majanduskasvule kolmandas kvartalis ületas 4,8protsendiline jaemüügi kasv oktoobris ka kõige optimistlikumate analüütikute prognoosid.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing