H&M investeering on end tasunud

Romet Kreek 13. veebruar 2001, 00:00

Ühendriikide tehnoloogiaaktsiad alustasid eile kauplemist väikeses miinuses.

Kõrgtehnoloogiafirma Emulex hoiatas käibe- ja kasumilanguse eest, taastõstatades majandusseisaku tingimustes firmade majandustulemuste languse kartuse. Aktsia kukkus esimese poole kauplemistunniga 50% 39 dollarile.

Stockholmi börsil langes seoses kasumivõtmisega Rootsi ühe parema tootlusega aktsia, Hennes & Mauritz AB (H&M) aktsia 3,68% 196,50 SEKile vaatamata analüütikute ostusoovitustele, mida toetas firma juhatuse esimehe kommentaar Rootsi majanduslehes Dagens Industries. Firma juht teatas, et majanduslangus pigem suurendab kui vähendab firma käivet.

25 aastat tagasi moefirmasse Hennes & Mauritz investeeritud 100 Rootsi krooni on täna väärt 97 000 Rootsi krooni.

Helsingi börsil oodati eile hommikul Sonera majandustulemusi. Enne majandustulemuste avalikustamist ootas turg Soneralt pigem negatiivset üllatust, kaubeldes 6 protsendiga miinuses võrreldes reedese sulgumistasemega.

Sonera suutis turgu üllatada suure kasumiga, millest lõviosa moodustas erakorraline kasum. Firma 1,86 mld euro suurusest kasumist enne erakorraliste tulude/kulude ja maksude mahaarvamist moodustas kapitalikasvust saadud tulu 1,546 mld eurot. Firma on omandanud väljaspool Soomet, kus firma oli rahul mobiilsideturu olukorraga, strateegilised osalused UMTS litsentsides.

Pärast majandustulemuste teatavakstegemist hakkas aktsia tasapisi päevaalguse miinust kahandama, kaubeldes kell veerand kuus veel vaid 0,7 protsendiga miinuspoolel 17,06 eurol.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing