Pihuarvuti mitme peale

Jako Bergson 01. märts 2001, 00:00

Õige pihuarvuti kodubüroo ?relvastuses? aitab tulemuslikumalt töötada.

Lisaks töökoha arvutile ning kodus kasutatavale sülearvutile ostetakse kontorisse järjest rohkem ?mitme peale? ka pihuarvuteid. Selle väikese abivahendiga saab liikuv töötaja teha operatiivseid märkmeid ning kasutada pea kõiki lauaarvuti programme.

Pihuarvutit valides tuleb selgeks teha, mille jaoks seda kasutama hakatakse.

Oluline on teada, kas töötajad hakkavad pihuarvutiga palju tekste sisestama (protokolle, memosid, e-kirju postitama) või jääb selline töö ikkagi laua- või sülearvutile. Nii selgub, kas vajad klaviatuuriga või lisaklaviatuuri võimalusega arvutit või piisab puutetundlikust ekraanist.

Põhiliselt jaotuvad pihuarvutid kasutatava operatsioonisüsteemi (OS) järgi ? nii nagu lauaarvutid jagunevad MS Windows ja Apple Macintoch arvutiteks. Pihuarvutitel on kolm enamlevinud OS-i ? Palm OS, Microsoft Windows CE ehk Windows for PocketPC ning EPOC.

Kõik pihuarvutid on oma põhifunktsioonilt kalendermärkmikud ? seega ühilduvad kõik lauaarvutis oleva MS Outlookiga ? kalender, tööülesanded (Tasks), märkmed (Notes), aadressid ja telefoninumbrid (Contacts), enamus ka e-postiga (Inbox) ning võimaldavad andmeid lauaarvutiga sünkroniseerida (kaasasoleva juhtmega või üle modemi/GSMi) ? ükskõik kummas mingi muudatus teha, kajastub see järgmise sünkroniseerimise järel ka teises süsteemis.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:12
    Otsi:

    Ava täpsem otsing