Trigon ja MicroLink lõid konsultatsioonifirma

Viktoria Korpan 13. märts 2001, 00:00

?Planeerime oma käivet miljonites kroonides ja meie eesmärk on saavutada 20protsendiline turuosa,? sõnas ASi TriLink juhatuse esimees Kaur Kiisler, kelle hinnangul on Balti ärikonsultatsioonituru suurus 30?50 mln krooni aastas.

Trigon Capitali juhatuse esimees Joakim Helenius ütles eile, et TriLinki eesmärk on uurida klientide infotehnoloogilist infrastruktuuri ja otsida võimalusi selle efektiivsuse tõstmiseks.

?Kui me loeme efektiivsuse ja produktiivsuse dramaatilisest tõusust USAs, siis enamik analüütikuid põhjendab seda internetivõimaluste ärakasutamisega. Sama toimub Skandinaavias. Kui Eesti ärid ei järgi trendi ega ole esimesed e-äri mudelite järgimisel, on neil väga raske ellu jääda tugevas konkurentsivõitluses, mis on samuti tekitatud uue majanduse poolt,? lisas Helenius. ?Me analüüsime, kuidas tavalised ettevõtted Eestis saavad internetti oma äri heaks ära kasutada.?

TriLinki juhatuse esimees Kaur Kiisler ütles, et näeb oma kliendina iga Baltimaade ettevõtet, kes tahab turul olla ka viie aasta pärast.

?Me püüame suuremaid firmasid Eestis, plaanime laieneda ka Lätti, Leedusse ja Venemaale,? ütles Helenius.

Trigon Capitali korporatiivpanganduse direktor Nauris Berzins lisas, et näeb TriLinki klientidena kergetööstuse ettevõtteid. ?Koostöös kliendiga on kaks etappi ? üks on analüüs, mis ei ole väga kallis, pakume välja visiooni, ja teine on selle elluviimine konkreetsete projektidena. Tulu saame kliendi kasumi kasvu pealt,? sõnas ta.

?See firma on vajalik ja hakkab kasumit tooma,? ütles ASi MicroLink juhatuse esimees Allan Martinson. ?Turul on praegu vaba ni??, ükski konsultatsioonifirma ei paku sellist teenust.?

?Kindlasti on turul vaja konsultante, kes firmasid aitavad. Maailmas ei ole ükski firmat, mis oleks ideaalne, alati on võimalik midagi paremaks teha,? lausus investeerimispanga Lõhmus, Haavel ja Viisemann juhatuse esimees Rain Lõhmus. ?IT-lahendused vajavad aga suuri investeeringuid. Üks asi on probleemi nägemine ja teine asi on probleemi lahendamine. Suur osa IT-projektidest läheb aia taha, sest neid ei suudeta lõpuni viia.?

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing