Haldusraport teeb sotid selgeks

16. aprill 2001, 00:00

Sulev Jaanus
Eesti Energia haldusjuht

Kinnisvaraomanike ja haldajate suhted põhinevad reeglina halduslepingul ja selle lahutamatutel osadel, kusjuures lepingu punktid haldaja kohustustest peavad olema selgelt lahti kirjutatud.

Alati on võimalik lepingut täiendada või muuta, kuid siiski esineb olukordi, kus osapooled ja ka haldurid saavad tõlgendada lepingulisi kohustusi erinevalt. Sellest tulenevalt tekib omanikel soov hoida end kursis kinnisvaraobjektil toimuvaga.

Kuna kinnisvaraomanikud on tavaliselt keskmisest edukamad inimesed, on nad ka keskmisest hõivatumad oma muude tööde ja tegemistega. On ka omanikke, kes ei soovi ega oska rentnikega suhelda, kuid tahavad omada ülevaadet kinnisvara majandamisest.

Edukamate haldusfirmade kogemustele toetudes võib öelda, et korralikult koostatud ja ülevaatlik haldusraport kinnistab omaniku-haldaja vahelist usaldust ja tagab pikaajalise töösuhte. Aruandluse vorm kas siis e-posti, paber- või magnetkandja vormis lepitakse eelnevalt kokku.

Haldusraporti koostamise ja esitamise sagedus võiks olla üks kord kuus, seda koos haldusfirmapoolse lepingujärgse teenusearve esitamisega.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing