IMFi missioon alustas Eestis tööd

ÄP Online 19. aprill 2001, 00:00

Eeltööd ning informatsiooni kogumist alustati juba eelneval nädalal.

Missiooni juhib Peter Keller. Missiooni peaeesmärk on saada ülevaade Eesti viimase aja majandusarengutest ning rahvusvaheliste heade tavade ja standardite juurutamisest Eesti finantssüsteemis. Eesti Pangas kujunevad kohtumiste põhiteemadeks eeldatavasti keskpanga hinnang majandusolukorrale, maksebilansi, eriti aga jooksevkonto võimalikud muutused, suhteliselt kiire laenukasv ning sellega seonduvad riskid.

Seekordse missiooni muudest olulisematest huvivaldkondadest võib nimetada eelarvepoliitikat kavandatavate struktuurireformide taustal ning tööpuudusega seonduvat.

Samuti keskendutakse tõsisemalt küsimusele, kui palju on Eestis vaja investeerida enne Euroopa Liitu astumist ning kuidas see mõjutab maksebilanssi.

Missiooni tulemustest teavitab Eesti Pank pärast missiooni lõppemist. Hiljemalt mai esimesel nädalal avaldab IMF ametliku pressiteate oma peamiste tähelepanekute ja järelduste kohta. Eesti raporti arutelu IMFi juhatuses toimub juuni lõpus ning seejärel avaldatakse ka lõplik raport.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:23
Otsi:

Ava täpsem otsing