Riskante ja huvitav Norma aktsia

04. mai 2001, 00:00

Norma aktsionäride enim erutavaks punktiks on läbi ajaloo olnud ettevõtte tugev kasumimarginaal. Hetkel püsib see veel küllalt suur, kuid firma laienemine lääne turule näitab juba kerget langustendentsi.

Teine oluline jälgitavaks on firma orienteeritus ebastabiilsele ida-turule, kus ta suurimast partneritest AvtoVazist tuleb enamus käibest ja kasumist. Võiks isegi AvtoVaziga on Normal tegemist suisa kliendiriskiga. Ettevõtte käibest moodustas eelmine aasta eksport 90, millest 69 moodustas idasuunaline eksport. Hetkelised trendid on, et ekspordimaht seoses ohutusrihmadele spetsialiseerumisega peaks kasvama ja idasuunaline eksport peaks võrreldes kogueksporiga näitama langustrendi.

Norma aktsiat ostes tuleb niisiis arvestada ida-turu riskiga ja sellega, et välisturule orienteerumisega kahanevad ettevõtte kasumimarginaalid. Võib aga loota, et Norma on ka edaspidi korralike dividende maksev ning tururiskide hajumisega tasub aktsia ostmist tõsiselt kaaluda.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing