Värskest sparglist sünnib hõrk kevadroog

04. mai 2001, 00:00

Toidu valmistamiseks tuleb sparglid panna 3?4 minutiks keevasse vette, millesse on lisatud veidi soola ja natuke võid. Kupatatud sparglid asetada koos arugula salati ja lõhefileega taldrikule.

Sparglid, salat ja lõhe valatakse üle sabayon?iga ehk veinivahukastmega, mille valmistamiseks tuleb võtta kaks vutimunakollast, 2 spl värskelt pressitud apelsinimahla ja 1 spl kuiva vahuveini. Need komponendid tuleb panna kaussi, mis omakorda asetada vesivanni. Sel ajal, kui kaste vesivannis õrnalt keeb, tuleb seda 2?3 minutit kloppida. Kaste sisse võib riivida ¼ apelsini koort.

Kui sabayon on valatud spargli, salati ja lõhe peale, võib lõpuks roale lisada veidi apelsinikoort, mõned apelsiniviilud ning näpuotsaga rose pipart. Kõige peale panna veel paar arugula lehte ning kevadspargel, õrn soolalõhe ja arugula salat sabayon a l?orange-kastmega ongi valmis.

retsept
Kevadspargel, õrn soolalõhe ja arugula salat sabayon a l?orange-kastmega

kahele inimesele mõeldud koguse jaoks läheb vaja

  • 6 kooritud sparglit
  • 4 õrna soolalõhe fileetükki
  • 1 suurem apelsin
  • 2 vutimuna
  • rose pipart

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:09
Otsi:

Ava täpsem otsing