Teisipäev 28. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Langeva aktiivsusega tõusupäev

Raivo Sormunen 29. mai 2001, 00:00

Eelmisel nädalal kiiresti üles liikunud kohalik aktsiaturg jätkas ka eile edasirühkimist, kuid seekord juba mõnevõrra väiksema aktiivsuse ja käibenumbritega.

Täpselt pool eilsest 16 mln kroonisest päevakäibest andis Eesti Telekomi aktsia, mis püsis terve päeva jooksul suhteliselt kitsas hinnakoridoris, kuid sulgus siiski 88 kroonil ehk 0,6% reedesest sulgemistasemest kõrgemal.

Kuulujutt Eesti Telekomi suuromanike Sonera ja Telia väidetavatest ühinemisläbirääkimistest ei suutnud meie telekomifirma aktsiat oluliselt kergitada, kuigi liitumiskõneluse nõrgemaks pooleks olev Sonera aktsia läbis Helsingi börsil eile päris märkimisväärse tõusu. Võib arvata, et Eesti Telekomi aktsiale oleks see uudis positiivselt mõjunud vaid siis, kui spekulatsioonide asemel oleks räägitud konkreetsest tehingust.

Hansapanga aktsia pendeldas eile visalt 160 krooni all, sulgudes 159,46 kroonil ehk ligi pool protsenti reedesest sulgemistasemest kõrgemal. Aktsia aktiivsus on päev-päevalt langenud ning võib karta, et see ei luba aktsial ka hetkel 160 kroonist kui korralikust kasumivõtmispunktist läbi murda.

Norma aktsia kerkis eile solidaarselt ülejäänutega samuti poole protsendi ringis, sulgudes 49,20 kroonil. Hommikune uudis, et Hansapanga osalus ettevõttes on viimase nädalaga kasvanud 9,3%ni, investoreid eriti ei kõigutanud.

Kõige paremini läks eile Pro Kapitali aktsial, mis peatus järjekordset rekordtaset tähistaval 58,10 kroonil. Viimase kuuga oluliselt aktiivistunud kauplemine on aktsiat jõudnud kergitada kokku juba ligi 25%.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:33
Otsi:

Ava täpsem otsing