Euro langeb järgmise interventsiooniohuni

Tõnis Oja 21. juuni 2001, 00:00

Dollar tugevnes eile pool protsenti jeeni ning kolmandiku protsendi võrra euro suhtes. Turuosaliste sõnul tuli vähe fundamentaalseid uudiseid, mis oleks valuutaturge kõigutanud. Needki vähesed süvendasid teadmist, et Ameerika Ühendriikidest alguse saanud majanduskasvu aeglustumine jõuab ka Euroopasse.

Täna koguneb taas Euroopa Keskpanga nõukogu, mis määrab eurotsooni intressimäärad. Uudisteagentuuri Reuters poolt läbiviidud küsitluste kohaselt usub 70 protsenti analüütikuid, et Keskpank jätab ka seekord euro baasintressi muutmata.

Samas jälgitakse pingsalt, kas eurotsooni rahanduspoliitikat kujundavad kõrged ametnikud tunnevad ka muret euro liigse nõrgenemise pärast. See tähendab, et jälgitakse hoolega nii keskpankurite kui ka rahandusministeeriumide kõrgete ametnike ütlemisi. Niikaua kui vihjet interventsiooni kohta ei tule, langeb euro kurss edasi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:40
Otsi:

Ava täpsem otsing