Esmaspäev 27. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Börs suri reedel peaaegu välja

Raivo Sormunen 09. juuli 2001, 00:00

Tehnoloogiasektori aktsiad reageerisid nädala lõpus välisturgudel jõuliselt ettevõtete kasumihoiatustele. Osaliselt lipsasid välisturgude probleemid ka läbi Tallinna börsi väravate, kus noteeritud aktsiad odavnesid reedel keskmiselt protsendi võrra.

Nagu tavaks, avaldas välisturgude langus kõige enam mõju Eesti Telekomi aktsiale, mis sulgus 72,50 kroonil ehk 1,7% eelmisest sulgemishinnast madalamal. Hansapanga aktsia jäi pidama 153,25 kroonil, odavnedes 0,3%. Norma aktsia andis järele 0,8%, sulgudes 48,80 kroonil.

Tugevalt varjutas reedest börsipäeva kauplemise aktiivsus, õigemini selle täielik puudumine. Börsipäeva käive küündis 57 tehingu käigus vaid 3,6 mln kroonini. Seega oli reedel tegemist selle aasta lahjema börsipäevaga.

Lisaks kuumale ilmale põhjustas kauplemise passiivsust tõenäoliselt ka suuremate investorite huvi kadumine Hansapanga aktsia vastu.

Kui viimased poolteist nädalat hoidis maaklerite sõnul börsi aktiivsust välismaine ostuhuvi Hansapanga aktsia vastu, millega kaubeldi päevas keskmiselt 10 mln krooni ringis, siis reedene 1,8 mln krooni suurune käive oli möödunud päevade kõrval kahvatu vari.

Kauplemishuvi rauges ka Tallinna Külmhoone aktsiate osas. Möödunud nädala alguses väikeinvestoritele aktsiate ostupakkumise teinud ettevõtte suuromanik Kauno Pieno Centrasil võib minna raskeks Tallinna Külmhoone börsilt viimisega, kui väikeaktsionärid ei nõustu pakutud madala hinna eest oma aktsiaid firmale loovutama. Igatahes osa väikeaktsionäre on madala ostupakkumise tõttu Äripäeva toimetusele juba nurinat avaldanud.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:42
Otsi:

Ava täpsem otsing