Internetireklaami alusta tasuta

Kaido Einama 13. juuli 2001, 00:00

Selleks, et oma toodet, teenust või kodulehte internetis reklaamima hakata, pole esialgu vaja rahagi. Õigest kohast alustades on esimene reklaamietapp möödunud sentigi kulutamata (tõsi küll, tööaega ja vaeva tuleb näha). Hiljem, kui tasuta vahendid on ennast juba ammendanud, saab minna edasi tasuliste internetireklaamide juurde.

Alustatakse reklaami enda nähtavaks tegemisega seal, kus sind kõige tõenäolisemalt otsima hakatakse ? interneti otsingumootorites. Seal oma lehekülje registreerimine on enamasti tasuta.

90% kõigi veebilehekülgede külastajatest satub sinna just erinevatest otsingumootoritest. Kui lehekülg on eestikeelne, on tähtsam saada otsinimekirjadesse siinsetes otsingukeskkondades, rahvusvahelise teenuse või lehe puhul aga on oluline olla esindatud ka võimalikult paljudes ülemaailmsetes portaalides.

Enda lehekülge tasuta registreerides ei ilmu see otsingukataloogidesse kohe, vaid teatud aja möödudes.

Iga külastajat iga hinna eest oma kodulehele saada on võimatu. Selleks, et õigeid inimesi õigesse kohta juhatada, on kodulehe päises tavaliselt lehele olulised märksõnad. Need nn META-väljadel sisalduvad märksõnad on ka otsingumootoritele abiks külastaja juhtimisel otsitava teema juurde.

Kui oled kodulehe registreerinud ja ta esineb otsimootorite nimekirjades, on vaja võita külastaja klikke, et ta valiks nimekirjast välja just sinu lehekülje.

Tegemist on nagu tasuta reklaamiga: sajad teised leheküljed on oma tutvustustega samuti nimekirjas ja külastaja valib välja tema jaoks kõige huvitavama.

Selleks on kodulehe päises jällegi omaette META-väli ehk lehekülje tutvustus. Seda mõnelauselist teksti näitavad otsingumootorid päringule tulevate vastuste nimekirjas lehekülje tutvustusena. Kontsentreeri kodulehe sisu lühidalt sinna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing