Indiahõnguline Hiina köök Pärnus

Heidi Vihma 14. september 2001, 00:00

Et restoran algab köögist ja köögi loob kokk, on lihtne ja selge tõde. Restoran Mandarin Pärnu Rannasalongis on ilmselgelt teinud panuse heale Hiina köögile, millele hindust kokk kerge indiapärase aktsendi lisab.

Kuigi ma eriline Hiina köögi austaja ei ole, pakkusid Mandarini road oma ootamatute maitsenüansside ja korrektse teostusega mõnusaid elamusi. Krõbedad ja vürtsikad Kana Trummipulgad, 25 krooni, olid menüüs kirjas kui peakoka erilise hoole all valmiv roog, sellest ilmselt ka nende aimatav India hõng. Sidrunikana Kantoni moodi, 65 krooni, oma puhta sidrunimaitse ja heleda kastmega oli kerge ja üllatav. Juurviljadega kevadrullid, 25 krooni, ei kannatanud muidu nii tavalise õliohtruse all, vaid olid kevadiselt värsked. Lisaks muule heale oli ka majavein asjatundlikult valitud.

Menüü oli pikk ja täitis mitu lehekülge. Sissejuhatuses hoiatati pika ooteaja eest, kuna ?kokk Tarachand Tahkur valmistab Teie söögid just Teie jaoks?, kuid seda asjatult, oodata ei tulnud tavalisest kauem. Restorani puhtas lagedas ruumis puudub mujalt tüütuseni tuttav Hiina tutiline pudi-padi, eksootilise kujunduselemendina mõjub hoopis õrn minimalistlik muusika. Kui ka ettekandjad igapäevase harjutamise käigus ameti selgeks saavad, võib Mandarini soojalt soovitada nii ärilõunateks kui muidu nautlemiseks.

  • Mandarin
    Aadress: Mere pst 22, Pärnu
    Telefon: (044) 64 875
    Avatud: 10?24
    Hinnaklass: keskmine

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

Vaata kogu kava
Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:11
Otsi:

Ava täpsem otsing