Reede 2. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Riik kaevab transiidile auku

04. oktoober 2001, 00:00

Kaubavedajate andmetel kallineb konteinerite transiit Eesti sadamate kaudu alates 1. oktoobrist 6, mistõttu kaupmehed eelistavad Läti ja Leedu odavamaid sadamaid ja Eestil jääb saamata miljoneid kroone. Konteinerite transiit kallineb seoses uue tollimääruse jõustumisega 1. oktoobril. Uus määrus ütleb, et konteinerkaubad ja muud tollitavad kaubad tohivad seista ainult selleks ettenähtud tolliladudes, eesmärk määratleda kauba vastutus.

Hetkeseis: Sama juttu on rääkinud kaubavedajad ka viimased viis aastat, see on kaubavedajate tavaline lobbytöö veohindade kallinemise vastu ning iga kord on nad ennustanud tariifide tõusule karmi tulemust ? kaubavedu Eesti kaudu lõpeb kohe-kohe. Tegelikult õitseb transiit ikka edasi, mahud ja transiidiärimeeste tulud kasvavad.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 11:56
Otsi:

Ava täpsem otsing