Laupäev 25. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Kursk: Venemaa klaaris võla tõe ees

09. oktoober 2001, 00:00

Venemaa tõstis eile üles aatomiallveelaeva Kursk, mis hukkus Barentsi meres eelmise aasta augustis koos 118 inimesega pardal. Ülestõstmine annab tõenäoliselt vastuse küsimusele, mis Kurski pardal tegelikult juhtus. Tõde, ükskõik kui valus, on alati parem kui sajad tühipaljad spekulatsioonid. Näiteks on Eesti, Rootsi ja Soome keerutanud seitse aastat pöidlaid ja mõelnud välja üha fantastilisemaid hüpoteese Estonia huku kohta.

Venemaast oli Kurski ülestõstmine mehine samm, sest tõde võib halvasti mõjuda sõjatööstuse reputatsioonile. Kuid omaste ja maailma avalikkuse silmis teenis Venemaa ära lugupidamise. Ehk võimaldab tõe teadasaamine meie katastroofidest tiines ajas vähemalt mõne neist ära hoida.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing