Saksamaa majandus tõenäoliselt languses

Tõnis Oja 23. oktoober 2001, 00:00

Euro kurss langes eile dollari suhtes 6 nädala madalaimale tasemele, sest valuutaturud kardavad, et Euroopa Keskpank ei tee kaugeltki nii palju eurotsooni majanduskasvu kiirendamiseks, kui seda teeb Föderaalreserv Ühendriikide majanduse heaks. Turuosaliste seas on tekkimas mulje, et Euroopa Keskpank on ebaefektiivne. Keskpank on sel aastal alandanud baasintressi kolmel korral võrrelduna Fedi üheksa korraga.

Euroopa majandus eesotsas Saksamaaga ei ole sugugi oluliselt paremas seisus kui USA oma. Saksamaa Majandusuuringute Instituudi (Ifo) möödunud nädalal avaldatud majandususalduse indeks langes peaaegu 8 aasta madalaimale tasemele. Teisisõnu ? Euroopa suurim majandus on tõenäoliselt juba languses.

Analüütikud usuvad, et keskpank langetab baasintressi juba sel nädalal.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 11:59
    Otsi:

    Ava täpsem otsing