Töötaja isiklikud eesmärgid ohustavad meeskonna edu

Jari-Pekka Kukkonen 05. jaanuar 2004, 00:00

Motiveeritud meeskonnaliige on teadvustanud nii omaenda eesmärgid kui ka meeskonna ühised eesmärgid. Sageli rõhutatakse eelkõige meeskonna ühiste eesmärkide saavutamise tähtsust, iga meeskonnaliikme isiklike eesmärkide väljaselgitamine jääb tagaplaanile. On ka juhte, kes arvavad, et meeskonnal on ühised eesmärgid ning korralikul meeskonnaliikmel ei tohigi olla oma eesmärke.

Edukas meeskonna juht peab teadma, mis toimub tema meeskonna ?alateadvuses?, ning tegema endale ja kogu meeskonnale selgeks meeskonna liikmete eesmärgid, meeskonna eesmärgi, meeskonna liikmete väärtushinnangud ning meeskonna ühised väärtushinnangud.

Eesmärkide ja väärtushinnangute väljaselgitamine eeldab usaldust ja samas nende väljaselgitamise protsess omakorda kasvatab usaldust meeskonnas. Võib ka selguda, et mõni meeskonna liige on vaja välja vahetada, kuna tema eesmärgid ja väärtushinnangud ei harmoneeru ülejäänud meeskonna omadega.

Tähtis on aru saada sellest, et ühise eesmärgi andmine ei loo meeskonda, vaid et meeskonnale võib anda ühise eesmärgi.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing