Pühapäev 26. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Talvesaabaste moes peegelduvad 60ndad

Marika Tomberg 30. jaanuar 2004, 00:00

Mõelge, kas talvesaabas peab ilmtingimata olema kõrge kontsaga või tasuks kaaluda madalama ehk isegi roomiktallaga saapa ostu. ?Käesoleval talvel on moes väga erinevast materjalist saapad ? palju on tekstiilmaterjale, erinevaid samsse ning julget koloriiti,? kirjeldab ABC Kinga turundusjuht Monica Vood. Selle hooaja talvesaabaste juures leiab rohkelt rahvuslike motiive, erinevaid mustreid, õmblusi ning kaunistusi. Materjalidest sobivad meie kliimasse just looduslikud materjalid: nahk, seemisnahk, nubuk. ?Talvesaabaste juures on kõige olulisem mugavus, soojus ja see, et nad lumel või jääl ei libiseks. Paljud trendinõksud talvesaabastel isegi ei kajastu.

?Moes on antiiknahk, laiguline ja lapiline nahk,? täiendab Julia Leenson Tallinna Kaubamajast. ?Noortele pakutakse metalliläikelisi saapaid, nii hõbedasi kui kuldseid, aga tasub tähele panna, et neil saabastel puudub soe talvevooder. Metalliläikelised saapad ilmusid müüki sel sügisel ja kevadel tuleb neid veelgi juurde,? on Julia Leenson kindel. Ta leiab, et ka Hispaania tootjad teevad praegu huvitavaid mudeleid ja nende saapad lähevad ka järjest kvaliteetsemaks. Ühed trendikamad saapad on 60ndate aastate mõjutustega, kus saabastel on kumer nina ja nad meenutavad baleriini susside lõiget. Kontsad on saabastel laiemad ja suhteliselt madalad.

?Eesti mehed on julgemaks muutunud ning on valmis ostma endale jalanõusid, mis ei ole enam ainult musta värvitooni,? ütleb Monica Vood. ?Väga popid on igasugused 60ndate aastate mõjutustega meeste kingad, samas natuke kummis ja kumera ninaga. Kuid meeste valikute puhul valitseb siiski mugavus ja praktilisus,? lisab ta juurde. Kauboilõikega saapad on müügil aastast aastasse, vahepeal vaid tulevad rohkem esile ja siis jälle taanduvad. Praegu on pigem kauboilõike taandumise tendents. Tanksaabastega on täpselt sama lugu ja ühel hetkel on need jälle ?in?. Tanksaapaid küll toodetakse ja ostetakse koguaeg, lihtsalt kogused on väiksemad. On teatud tüüp kliente, kes küsivad vaid neid mudeleid. Väga soositud on ka rahvuslikud motiivid saabastel.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:37
Otsi:

Ava täpsem otsing