Korter tasub enne müüki renoveerida

Enn Tosso 09. veebruar 2004, 00:00

Uus Maa Kinnisvara elamispindade hindaja Monika Kuntseli sõnul on hetkel renoveerimata ning viimistletud korterite hinnavahe suur. Tema sõnul käib see hinnavahe lainetena, sõltudes kinnisvara nõudluse ja pakkumise vahekorrast. Hetkel on heas korras äärelinna tüüpkorterite hinnad väga kiiresti tõusnud, sest nõudmine nende järele on ülisuur. Seetõttu tasub praegu korter enne müüki renoveerida ning viimistleda, räägib Kuntsel. Ta soovitab korteri viimistluse teha detailideni ? paigaldada valgustid, riidenagid jne.

Ka ERI Kinnisvara elukondliku kinnisvara osakonna müügijuhi Mart Saa sõnul eelistavad inimesed osta paneelmajadesse just renoveeritud kortereid. Paar aastat tagasi remonditud korterid on tema sõnul tõeline müügihitt.

Vanalinnas seevastu peab korteri renoveerimist enne müüki hoolikalt kaaluma, sest odavalt tehtud remont hoopis vähendab korteri väärtust, kuna uuel omanikul tuleb kõik tehtu ära lõhkuda ja otsast peale alustada, sõnab Kuntsel.

Seevastu korralik restaureerimine ning ajalooliste detailide väljatoomine tasub ennast ära. Restaureerimise käigus võib vanalinna korterist leida väga hinnalisi detaile, mis oluliselt tõstavad korteri väärtust.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:10
Otsi:

Ava täpsem otsing