E-arve eiramine toob kulu

Kristi Pool 18. mai 2004, 00:00

Skannerid ja pihuarvutid on kaubaladudes praktiline vajadus. Hulgiladudele pakutakse laotarkvara kõrval aina uusi tugiteenuseid, mis ühilduvad laotarkvara ning raamatupidamise süsteemidega. Pihuarvutitega müügimehed saadavad tellimused laotarkvarasse, laos laetakse komplekteerimist ootavate tellimuste andmed laoskannerisse, mille abil pakkijad kiiremini ning korrektsemalt kaubad pakivad. Inventuurid koostatakse selleks ette nähtud eriseadmetega, mille tulemusena väheneb ajakulu, kuna andmeid ei tule süsteemist süsteemi kanda.

Oluliselt on lihtsustunud ettevõtete infovahetus ? elektroonilisel kujul tellimuste, arvete ning laoseisude saatmine on muutumas hädavajaduseks. Kui soovite müüa suurtes kauplusekettides, peate arvestama e-arvete saatmisega või teil tuleb tasuda iga paberarve eest selle käitlemise tasu.

Nende äriklientide jaoks, kes soovivad ise kaupu tellida, ilma et müügimees kohal peaks käima või helistama, on veebis loodud spetsiaalsed tellimiskeskkonnad. Interneti kodulehe kaudu tellitakse sageli raamatuid, kirjatarbeid vms tooteid. Veebikeskkonna kasutamine võimaldab näha eelnevate tellimuste ajalugu, toodete hindu ja maksetingimusi. Veebikeskkond on turvaline, sest igale kasutajale genereeritakse ainulaadne salasõna ning selle abil pääseb internetis konkreetselt teda puudutavate andmeteni.

Iga päev kasvab vajadus integreeritud süsteemide järele, kus on ühendatud eri tarkvarad, mille tulemusena saab andmeid kanda ühest süsteemist teise kiiremini ning vähema arvu vigadega. Integreeritud süsteem on näiteks hulgimüügiga tegelevas ettevõttes hulgilao tarkvara, poe tarkvara, tarnija tarkvara, raamatupidamise süsteem.

2003. aasta lõpus KMA ja Hansa Ärilahenduste tehtud uuring Eesti hulgifirmade tarkvaraeelistuste kohta kinnitas, et e-dokumentidest (ja integreeritud süsteemidest) tulevikus mööda ei pääse. 60% küsitletud ettevõtetest pidas e-dokumentide kasutuselevõttu aja küsimuseks, 30% kasutab neid juba täna.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:41
Otsi:

Ava täpsem otsing