Vanilla Ninja ainus kontsert homme lauluväljakul

Christel Karits 04. juuni 2004, 00:00

?Laval toimuva teevad nauditavaks sähvivad leegid, voogavad tulekosed, liikuvad lavapinnad ning väga kvaliteetne, ürituse jaoks spetsiaalselt Rootsist toodud heli- ja valgustehnika,? avab pressiesindaja Allan Hook. Kontserdilava ülesehituse ning heli- ja valguspargi parameetrid on välja töötanud sakslasest peaprodutsent Roland Beckerle, kes on oma ligi 20 aasta pikkuse karjääri jooksul korraldanud teiste hulgas ka Queeni, Metallica, Scorpionsi, Guns N? Rosesi kontserte ja A-Ha maailmaturneed. ?Kontserdilava on 40 meetrit lai, 15 meetrit kõrge (see on neli meetrit kõrgem, kui näiteks lauluväljakul 2000 aastal toimunud Metallica kontserdi lava). Lava sügavus on samuti 15 meetrit. Eraldi vaatamisväärsus on ka laval asuv hüdrauliline poodium, mis tõuseb lavapinnast nelja meetri kõrgusele ja millel tegutseb trummar Peeter Jõgioja,? kirjeldab Hook ja lisab, et Vanilla Ninja saatebändis on veel muusikuid Austraaliast ja Saksamaalt.

Peo esimeses osas astuvad lavale Slobodan River, IceCream, Van Gogh, Cookies, Laine, Dynamint, Mjau ja teised kodumaised pop- ning rock-muusika tegijad. Vahetult enne peaesinejat esineb Rootsi bänd Da Buzz.

Tallinna Lauluväljaku piletikassad avatakse kontserdipäeval kell 16, väravad tehakse lahti kell 17, programm algab kell 19 ja kestab üle nelja tunni.

Vanilla Ninja kingib viiesajale esimesele külalisele, kes ostavad pileti vahetult kontserdi eel lauluväljaku kassadest, oma uusima singli ?Liar?.

Kontserdil tohib pildistada, kuid mitte filmida, mistõttu videokaameratega külalisi lauluväljakule ei lubata. Küll aga on kõigil külalistel võimalus jäädvustuda kontserdist salvestatavasse videofilmi, sest koostöös Saksamaa teletegijatega ja Eesti firmaga Red Hot Produktsioon OÜ valmib kontserdi salvestus, mis jõuab DVD-formaadis müügile Eesti ja teiste Euroopa riikide muusikapoodidesse. Peo ajal filmivad üritust kümme kaamerat, millelt saadav pilt projitseeritakse laval olevatele ülisuurtele vedelkristallekraanidele. Nii on laval toimuv hästi näha ka neile külalistele, kes pole just lava ees.

Kolmapäeval Terevisioonile antud intervuus kutsusid Vanilla Ninja tüdrukud Lauluväljakule kontserti nautima kõiki huvilisi, kuna nende muusika on mõeldud väga laialdasele publikule ja ei ole piiritletud pelgalt ühe vanusegrupiga. Saksamaal, kus Euroopa riikidest Vanilla Ninjat enim teatakse, kuuluvad ansambli fännide hulka just neljakümneaastased mehed.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:24
Otsi:

Ava täpsem otsing