Turud alla, Nokia üles

Alvar Jõgeva 14. juuni 2004, 00:00

Euroopa turgude languse taustal näitas Nokia aktsia reedel korralikku tõusuprotsenti.

Küsisin Nokia aktsia tugevnemise kohta LHV Skandinaavia turgude spetsialistilt Rene Ilveselt, kes leidis, et kõik negatiivne on juba hinna sees. Lisaks mainis Ilves kuulujutte, mille kohaselt plaanib Nokia järgmisel nädalal esitleda uusi mudeleid.

Olen Nokia aktsionär ja käekäiguga rahul. Kuigi fundamentaalse poole pealt pole positiivset infot tulnud, on aktsia hind hakanud tõusma. Siiski ma ei lootnud, et kõik nii hästi läheb, kui seni läinud on. Kartsin, et peale aktsiate soetamist tasemelt veidi üle 11 euro võib järgneda langus. Aktsia hinna liikumist iseloomustavad just väga negatiivsed ootused, mis juba halbade uudiste vaibumisel tähendab hinnatõusu. Siiski on avaldatud ka positiivse alatooniga artikleid, milles leitakse, et maailma suurima mobiiltelefonide tootja aktsiad on erakordselt odavad. Olulisem hinnaliikumine peaks tulema pärast teise kvartali tulemuste avaldamist. Loodan endiselt madalatele ootustele, mistõttu on Nokial kerge üllatada.

Kui aktsia peaks praeguselt tasemelt siiski oluliselt tõusma enne teise kvartali tulemuste avaldamist, siis kaalun poole positsiooni sulgemist, kuna liikumine peaks tulema väga järsk. Kui aktsia hind sel perioodil tõuseb, siis suurenevad ka ootused, mis teevad positiivsest küljest üllatamise raskemaks. Ettevõte on teatanud, et vahearuannet ei avaldata, mis lisab teadmatust ja liikumine on seda järsem. Nokia aktsia hind lõpetas päeva 11,94 eurol, mis tähendab ligi 2protsendilist tõusu.

Euroopa börsidel juhtisid langust kiibitootjad, nende hulgas Infineon ja STMicroelectronics. Euroopa aktsiate liikumist kajastav indeks Stoxx 50 oli 0,2 protsenti miinuses.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing