Ericsson: Aasiast saab lähiaastail meie kõige tähtsam regioon

Raivo Sormunen 17. juuni 2004, 00:00

Eeldatakse, et Hiina (mis on Ericssoni suuruselt teine turg USA järel) otsustab aasta jooksul kiiret andmesidet lubavad mobiilside litsentsid, ütles Ericssoni tegevjuht Carl-Henric Svanberg Singapuris toimuval messil. ?Seal on nii palju avastamata maad ning väga palju uusi lisanduvaid kliente. Riikides, kus pole tavatelefonivõrke välja ehitatud, võivad inimesed hakata kohe mobiilsidet kasutama,? spekuleeris Svanberg.

Ericsson, mis püstitab Aasias mobiilsidevõrke, jahib seal operaatoreid, kes on maha jäänud oma Euroopa ametivendadest.

Svanbergi sõnul ei avalda Hiina valitsuse püüe alandada inflatsiooni ja jahutada majanduskasvu telekomitööstusele mõju. Samas loodab ta, et valitsus telekomisektorit puudutama ei hakka, sest nad lisavad igal aastal riiki 60 miljonit uut telefonikasutajat ning annavad inimestele võimaluse mobiiltelefoniga rääkida.

Ericsson teenis oma möödunud aasta kogukäibest 23% Aasiast.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing