Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Turvaline kaugtöö ja e-partnerlus

Indrek Kald 17. juuni 2004, 00:00

Erinevalt teistest lahendustest turvab ApSec andmeliiklust rakenduste, nt Outlook Expressi ja meiliserveri vahel.

Tänu sellele väheneb pahatahtlike rünnete oht, kuna avatakse ainult see osa arvutivõrgust, mida kasutaja tegelikult vajab, mitte aga terve võrk.

Lahendus on abiks mitmesugustes olukordades, kus tuleb interneti kaudu edastada konfidentsiaalseid andmeid. Näiteks siis, kui töötajad tahavad kodus või reisil lugeda kontori e-posti, kui harukontorite vahele on vaja turvalist võrguühendust või kui äripartnerile on vaja edastada tundlikku siseinfot. ApSec kaitseb avaliku interneti kaudu liikuvat infot volitamata pealtkuulamise ja muutmise eest.

ApSec koosneb halduskeskusest (paigaldatakse asutusse või teenusemüüja juurde), lüüsprogrammist (paigaldatakse asutusse) ning klienditarkvarast (paigaldatakse kasutaja arvutisse). Lahendus on mugav nii lõppkasutajale, kes saab juurdepääsu parooli alusel, kui ka IT-tugiisikule, kes saab tavalise veebibrauseri abil hallata ühest punktist kogu süsteemi.

ApSeci häälestamist ja kasutamist hõlbustab põhjalik eestikeelne dokumentatsioon.

Peale firmasisese kasutamise saab ApSeci abil luua nn ekstranette, st teha osa ettevõtte arvutivõrgust kättesaadavaks klientidele, äripartneritele, tütarfirma töötajatele jne. Kõike eelnimetatut toetab täpne, ent paindlik kontroll kasutajate tegevuse ja juurdepääsuvõimaluste üle.

  • Tarmo Oja, Santa Monica Networksi spetsialist:
    Põnevaks muudab toote asjaolu, et tegu on Eestis loodud ja arendatava tarkvaraga ? vigade parandamine, toote tugi ja uute võimaluste lisamine on kindlasti lihtsam kui suurte ja välismaiste tootjate puhul. Teisalt võib potentsiaalseid kliente häirida see, et on loodud teiste toodete ja standarditega mitteühilduv toode (sarnaselt kunagise Barrikaadiga). Selline arenduse valik seab toote juurutamisele mõningaid piiranguid.

Jalgratast pole nimetatud tootega leiutatud ? sarnase töö teevad ära pea kõik saadaolevad VPN-lahendused. Alternatiivsetest tootjatest võiks mainida Ciscot, CheckPointi, Juniperi, F5 jpt. Ka vaba tarkvara maailm ei jäta vastust võlgu (OpenVPN, FreeSWAN jt).

Apsec on ennast positsioneerinud traditsiooniliste (IPSec) ja SSL VPN-lahenduste vahele. Kiiresti paigaldatavana ja vähe ressurssi nõudvana on ApSec kindlasti kaugtöö lahendusena arvestatav alternatiiv väike- ja keskmiste ettevõtete tarbeks.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing