Usaldusindeks tekitas pinget

Raivo Sormunen 28. juuni 2004, 00:00

Ärikliima indeks maikuu näitaja oli viimase üheksa kuu madalaim ehk 94,6 punkti, samas kui Bloomberg News küsitluse kohaselt ootasid analüütikud keskmiselt 96,5 punktist näitajat.

Seitsme tuhande juhtivtöötaja seas läbi viidud küsitlus näitab, et Saksamaa kasvav töötus kisub tarbijate usaldust madalale ja ähvardab Euroopa suurima majanduse ekspordinäitajate taastumisele piiri peale panna. Riigi töötuse määr on kasvanud viis kuud järjest ning jõudnud 9,8%ni. Kuna tarbijate kindlus tuleviku suhtes pole tugev pole nad ka aldid tarbima.

?Kasvu silmas pidades pole see hea uudis,? ütles uudisteagentuurile Bloomberg CIC Asset Management fondivalitseja Christian Foriel-Destezet. ?Näitaja on madal. Ehk olime me majanduse taastumise suhtes olnud liialt optimistlikult meelestatud,? lisas ta.

Ettevõtete poole paistis reedel silma ravimitootja AstraZeneca, kelle ravimi Crestor ohtlikest mõjudest kirjutati meditsiiniajakirjas Lancet. Ravimitootja aktsia langes reedel Londoni börsil 2% jagu. Peaaegu samapalju odavnes ka firma konkurendi GloxoSmithKline aktsia, kuna Citigroup vahetas firmale antud ?osta? reitingu ?hoia? vastu.

Stockholmis ja Helsingis oli reedel kauplemine pühade tõttu suletud.

See nädal on investorite põhitähelepanu koondunud USA keskpanga koosolekule, kus oodatakse baasintresside tõstmist. Vaikselt võib ootama hakata ka teise kvartali majandustulemusi, kuna esimesele poolaastale tõmmatakse jutt alla juba ülehomme.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing