Palgatõstjate kavalus

Tiina Tamman 16. august 2004, 00:00

Nimelt oli selle aasta esimese kvartali keskmine kuupalk 6748 krooni ja läinud aasta neljanda kvartali keskmine kuupalk 7127 krooni. Juhin lugeja tähelepanu asjaolule, et ehkki numbrites on suhteliselt väike erinevus, on neljanda kvartali palgasumma siiski suurim.

Sel, nagu selgub, on oluline tähtsus ühe kategooria riigiametnike jaoks - just eelmise aasta viimase kvartali palk paneb aluse riigikogulaste märtsikuisele palgatõusule. Kõrvaltvaatajana ei julge ma järeldada, et just see asjaolu pani riigikogulasi valima neljanda kvartali, millega oma palku siduda. Aga üks statistika-analüütik täheldas küll, et neljandas kvartalis on palk alati kõrgem kui aasta keskmine, sest detsembris makstakse paljudes ettevõtetes ja riigiasutustes tulemuspalka ja preemiat.

Ent kui statistikaameti peadirektor teatab pressikonverentsil, et Eesti statistika on nüüd euroopalikul tasemel ja ta võib seega ametist lahkuda, ent jääb veel "mõneks ajaks" asetäitjaks edasi, meenub mulle millegipärast see vana tobe nali väikestest ja suurtest valedest ja statistikast. Kes ütles, et statistikat võib usaldada?

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    06. December 2011, 19:34
    Otsi:

    Ava täpsem otsing