Sideamet tahab Elioni ja EMT tunnistada olulise turujõuga ettevõteteks

ÄP 08. september 2004, 00:00

Sideamet teavitas eile Elion Ettevõtted ASi oma kavatsusest tunnistada ta 2005. aastaks olulise turujõuga ettevõtjaks telefoni-, sidumis- ja püsiliiniteenuse turul ning ASi EMT kavatsusest tunnistada ta 2005. aastaks olulise turujõuga ettevõtjaks mobiiltelefoniteenuse turul.

Oodates ära Elioni ja EMT võimalikud vastuargumendid enda olulise turujõuga ettevõtjaks tunnistamise kohta ja koostanud ettevõtete konkurentsitingimuste analüüsi, kuulutab sideamet olulise turujõuga ettevõtjad välja hiljemalt 1. detsembriks.

Telekommunikatsiooniturul tunnistatakse olulise turujõuga ettevõtjateks üldkasutatava telekommunikatsiooniteenuse osutajad ja üldkasutatava telekommunikatsioonivõrgu operaatorid, kelle turuosa koos tütar- ja emaettevõtjaga on vähemalt 25% kas mobiiltelefoni-, telefoni- või püsiliiniteenuse turu käibest või vähemalt 25% sidumisteenuse turu liikluse mahust, netokäive ületab 10 miljoni krooni piiri ja ettevõtja ei tõenda, et sellise turuosa omamine ei ohusta vaba konkurentsi.

Olulise turujõuga ettevõtja määramise eesmärkideks on analüüsida ettevõtjate positsioone konkreetsetel telekommunikatsiooniturgudel ning ennetada vaba konkurentsi ohustavat käitumist suurt turuosa omavate ettevõtjate poolt.

Olulise turujõuga ettevõtjaks määratud ettevõtjale rakenduvad telekommunikatsiooniseaduses sätestatud täiendavad kohustused, millega püütakse tagada telekommunikatsiooniturul konkurentsi suurenemine ja tarbijatele suurem valik nii telekommunikatsiooniteenuste kui ka teenuseosutajate vahel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing