Muusikatipud ERSO hooaja avakontserdil

Kersti Inno 17. september 2004, 00:00

Eesti Riiklik Sümfooniaorkester on oma hooaja avakontserdi pühendanud sümfoonilise muusika suurmeistritele. Ettekandele tulevad Johannes Brahmsi ja Dmitri ?ostakovit?i loometee viimased sümfoonilised teosed.

?ostakovit?i viimane, neli aastat enne helilooja surma valminud viieteistkümnes sümfoonia on jutustus inimese eluteest.

Brahmsi kontserti viiulile, t?ellole ja orkestrile on Eestis harva esitatud, sest see nõuab erakordselt häid soliste. Need leiti Saksamaalt ja Soomest. Vivian Hagner alustas rahvusvahelist karjääri 12aastasena orkestridebüüdiga Hamburgi Filharmoonia orkestriga. See on jätkunud maailma parimate orkestritega koostöös nimekate dirigentidega, nagu Claudio Abbado, Kent Nagano, Zubin Mehta, Roger Norrington, Vladimir A?kenazi. Vivian Hagner mängib Antonio Stradivari 1717. aastal valmistatud viiulil.

?Ta paneb muusikateose lõõmama ühelt poolt suursugususe ja teisalt kirglikkusega,? kirjutatakse Washington Postis Eestis varemgi esinenud soome t?ellisti Jan-Erik Gustafssoni kohta, kellele avanesid maailma kontserdisaalide uksed seoses aasta noore muusiku tiitli võitmisega 1986. aastal Klassikaeurovisiooni konkursil.

Meie esindusorkestri hooaja avakontsert algab traditsiooniliselt eesti muusikaga. Ettekandele tuleb Veljo Tormise instrumentaalmuusikast tuntuim teos, avamäng nr 2, mis rändas 1961. aastal esimese eesti heliteosena nüüdismuusika festivali ?Varssavi sügis? kontserdilavale.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:27
Otsi:

Ava täpsem otsing