Unilever andis kasumihoiatuse

Alvar Jõgeva 21. september 2004, 00:00

Euroopa börsidel aktsiate hinnad langesid, nõrkust näitasid toiduainete tootjad, kui Unilever kärpis käesoleva aasta kasumiprognoosi.

Maailma suurima toiduainete tootja Unileveri aktsiate hind langes 6% võrra, kui firma teatas, et selle aasta kasumikasv tuleb prognoositust madalam. Unilever ootab ühekohalist kasumikasvu, kui juuli ja augusti müük jäi prognoositust väiksemaks.

Tugevust näitasid naftasektori aktsiad, kui musta kulla hind jätkas tõusu. Euroopa suurima naftatootja BP aktsiad kosusid kahe protsendi jagu, samas kui nafta hind kerkis pool protsenti.

Investeerimispank Merrill Lynch soovitas Euroopa ravimitootjate aktsiaid hoida portfellis suurema osakaaluga kui indeksisse kuuluvaid väärtpabereid. Investeerimispanga sõnul pakuvad farmaatsiatehaste aktsiad korralikku dividenditootlust ja nende kasumi kasv peaks kiirenema.

Põhjala börsidel olid Nokia ja Ericssoni aktsiate hinnad reedeste sulgemistasemete lähedal. Neljapäeval käibe- ja kasumiprognoosi tõstnud automatiseeritud süsteemide valmistaja PMJ automeci aktsia hind tegi peale kahepäevast tõusu läbi järsu languse. Aktsia hind langes päeva sees 7 protsenti, kuid hakkas siis kosuma.

Stoxx 600 indeksisse kuuluvate ettevõtete kasumi kasv võib aeglustuda sellel kvartalil, kui tööpuudus ja kõrge nafta hind pärsivad tarbimist. Analüütikud ootavad kolmandas kvartalis 21protsendilist kasumikasvu võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Samas teises kvartalis suutsid ettevõtted kasvatada kasumit 27 protsenti.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:44
Otsi:

Ava täpsem otsing