Indias müüdi aktsiad avaliku emissiooni käigus ära ühe minutiga

ÄP 08. oktoober 2004, 00:00

"See on kõige kiirem IPO India ajaloos," ütles Kotak Mahindra Capitali investeerimispanganduse üksuse direktor S. Ramesh. "Emissioon märgiti täis." Kotak oli üks kolmest pangast, kes viisid emissiooni läbi.

National Thermal müüs 432,91 mln uut aktsiat ning valitsus müüs sama palju aktsiad hinnaga 52 kuni 62 ruupiat tükist. Lõplik aktsia hind selgub müügi lõppedes 14. oktoobril.

10,25protsendise osaluse müük ettevõttes, kes toodab viiendiku India elektrist, aitab valitsusel vähendada eelarvedefitsiiti ja ettevõttel laiendada tootmist. Järgneva kümne aasta jooksul on India valitsuse hinnangul vaja 200 mld dollarit, kahekordistamaks tootmisvõimsust ja uuendamaks elektriliine.

"India elektripuudujäägid on nii tohutud, et firmale on juba turg olemas," ütles San Franciscos asuva Passport Capitali 125 mln dollari suurust India aktsiafondi juhtiv Sam Gupta. "National Thermal on majanduse kõikumiste suhtes kindel ja ettevõttel pole hetkel reaalset konkurenti. See on väga magus tehing."

Välisinvestorid on sel aastal ostnud 5 mld dollari eest India aktsiad. Isu India aktsiate vastu tekitab valitsuse seitsmeprotsendine majanduskasvu prognoos.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    25. November 2011, 14:47
    Otsi:

    Ava täpsem otsing