Riigi äärmine konservatiivsus on üllatav, ent kas ka põhjendatud?

Mati Feldmann 29. oktoober 2004, 00:00

Riigikontrolör Mihkel Oviir on toonud kurioosse näite, et soliidne Mustpeade maja Tallinna vanalinnas on riiklikus bilansis vaid 97 000 krooniga, võileiva väärtusega. Et bilansilist väärtust pole üle paisutatud, on ühest küljest hea. Halb on see, et nii ?odav? kinnisvara võib kaasa tuua oma hinnatasemele vastavad madalad üürid või odava riigivara müügi ehk erastamise.

Tahes-tahtmata kangastub veel üks paralleel. Soliidsete ?veitsi pankade bilanssides pidavat pangahooned ise olema üleval vaid ühe ?veitsi frangi väärtuses ? see on ülim konservatiivsus ehk panga maksejõulisuse kindlustamine iga võimaliku vahendiga. Eesti tingimustes ? kas hoonete väärtuste suri-muri teeb ikka riiki usaldusväärsemaks?

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:51
Otsi:

Ava täpsem otsing