Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Klaasuksed annavad garderoobile õhulisuse

Tiina Kolk 17. november 2004, 00:00

?Kõige loogilisem ja ruumikokkuhoidlikum lahendus on lükandseina taga asuv garderoob magamistoa läheduses. Garderoobi sisu peaks planeerima nii ökonoomselt kui võimalik,? soovitab ta. Võimalusi selleks on mitmeid ? kõige rohkem kasutust leidnud korvriiulisüsteemidest kuni eksklusiivsete lipsusahtlite ja ehtelaegastega riiulisüsteemideni välja.

Üks võimalus garderoobisisustajale on mõõdud kaasa võtta ja sõita üle lahe Soome Ikeasse, kus on suur valik eri hinnaklassis riiulisüsteeme, kaste ning karpe selle ruumi tarbeks.

Sisseehitatud garderoobid (trepi alla, koridori tagumisse otsa jms) või samas funktsioonis sügavad seinakapid on väikese põrandapinna puhul asendamatud rõivaste jms hoidmise kohad, mis jätavad ruumist korrastatud mulje.

?Minu jaoks on garderoob ikkagi ruum, kuhu ust avades saab sisse astuda,? nendib ASi Felistra müügijuht Kalle Kahk. Lihtsaim võimalus on garderoob ehitada ruumi tagumisse otsa seinast seina ja sisustada see kas tavalisemate laminaatriiulite ja vaheseintega või mitmekülgsemaid võimalusi pakkuvate korvidega või uudse süsteemiga UNO, kus alumiiniumpostide vahele saab paigutada erinevaid sahtleid, riiuleid ja riidepuutorusid.

Sõltuvalt sisekujundusest võib garderoobi piirata eritöötlusega klaasist või laminaadist lükandustega. Klaaslükanduksed annavad ruumile alati avarust ja õhulisust.

Sisseehitatud riidekappide lahendusi on palju ? alates traditsiooniliselt avanevate uste taha peidetud lihtsast toruriidepuust kuni keerukate modernsete süsteemideni, mida on võimalik muretseda vastavalt vajadustele.

?Lähtuvalt konkreetsest garderoobiprojektist pakume laias valikus lisatarvikuid: sahtleid, rullikutega korve ja korvisüsteeme, väljatõmmatavaid pükste- ja lipsuhoidjaid, disainlampe,? sedastab ASi Sunorek projektijuht Piret Grossthal.

Tema sõnul tehakse garderoobe/kappe peamiselt magamistuppa, esikusse, lastetuppa ja panipaika, aga ka majapidamisruumidesse.

Tanki liuguksi saab kasutada kapiuste või ruumijagajana. Liugukse raamina saab kasutada alumiiniumprofiile või puitraami.

Liuguste sisuks võib valida erinevaid materjale ? klaas, peegel, melamiinplaat, mattklaas, puitrulood ja perforeeritud plaadid. Uue materjalina on kasutusel kahepoolsed peeglid ja mattpeeglid, loetleb Grossthal.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 14:53
Otsi:

Ava täpsem otsing