Elu muutus novembris 0,3% kallimaks

ÄP 08. detsember 2004, 00:00

Tarbijahinnaindeks (THI) kasvas novembris oktoobriga võrreldes 0,3%, mullu sama ajaga võrreldes on kasv olnud 3,2%, kirjutas ÄP viis aastat tagasi.

Tarbijahinnaindeksit mõjutasid novembris keskmisest enam piima- ja lihatoodete kallinemine. Kaubad kokku kallinesid novembris oktoobriga võrreldes 0,4%. Toidukaubad kallinesid seejuures 0,7% ning tööstuskaupade hind ei muutunud. Teenused kallinesid novembris 0,1%.

Eelmise aasta novembriga võrreldes on kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad tõusnud 9,1% ja vabalt kujunevad hinnad vaid protsendi võrra. Reguleeritavatest hindadest on enim, 21,8%, kallinenud side, 10,8% haridus ja lasteasutused ning 10,7% transport. Toit ja mittealkohoolsed joogid on aastaga 2% odavnenud.

Hetkeseis: Tänavu novembris kallinesid tarbijahinnad oktoobriga võrreldes 0,4%. Aastaga aga kallines tarbijakorv 4,7%.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing