Laupäev 3. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Seitsmekümnendate hõrgud laulud Hedvigilt

Madli-Liis Parts 24. detsember 2004, 00:00

Vahetult jõulupühade järel toimub Tartus, Pärnus ja Tallinnas kontsert, kus Estonian Dream Big Band (EDBB) ja lauljatar Hedvig Hanson esitavad 1970. aastate tuntumaid levilaule. Suure osa kavast moodustab Uno Naissoo, Gennadi Podelski, Sergei Pederseni ja Felix Mandre looming, mis omal ajal meie raadiojaamad koduselt armsaks mängisid.

Siiski pole põhjust eeldada unelevat nostalgiaõhtut, lubab Jüri Leiten Tallinna Filharmooniast. Pigem sumedalt sooja meeleolu eestikeelsete lauludega. Kõik palad on saanud uue kõla ning neis arran?eeringutes kuuleb publik viise esimest korda. Laulud on seadnud bigbändile ja solistile Tõnu ja Tõnis Kõrvits ning Raul Sööt, keda tuntakse nii suurepärase saksofonisti kui ka helilooja-arran?eerijana. Osa lugusid pärineb ka õhtu tähe Hedvig Hansoni enda sulest. Kuna EDBB on meie bigbändide lipulaev ja koosneb suurepärastest muusikutest, siis vürtsitavad seda õhtut kindlasti ka tulised soolod orkestri liikmeilt. Orkestrit juhatab Raul Sööt.

Kontsert kuulub Tallinna Filharmoonia portreekontsertide sarja, mille kava ehitatakse üles ühele heale eesti solistile.

Mitme parima muusiku tiitliga pärjatud ja rahvusvaheliseltki tuntust koguva Hedvig Hansoni jaoks on nii suurejooneline sooloõhtu EDBBga esmakordne.

Jüri Leiteni sõnul pakkus lauljatar ise visiooni, et soovib esitada unustatud kauneid eesti lugusid.

Kolm õhtut kolmes Eesti linnas on samale koosseisule jaanuari alguses toimuva salvestuse ettevalmistuseks. EDBB ja Hansoni koostöö jäädvustatakse Tallinna Jazzi Stuudio projektina Eesti Raadios.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 09:28
Otsi:

Ava täpsem otsing