Vastukaja

Riin Pajula 19. jaanuar 2006, 00:00

Ma ei ole rahul minu artikli toimetamisega. Artikkel ilmus 16. jaanuari Äripäeva lk 16. Artikli lõpuosa on valesti tõlgendatud ja lühendatud: FIE, kes avansilist tulumaksu maksab rohkem, kui tema maksumäärajärgne maks oleks, saab Äripäeva arvates kasu ehk võitu. Riigi poolt vaadates ehk küll.

Tegelikult saavad mõlemad näidetena esitatud ettevõtjad liigselt makstud tulumaksu tagasi, kuid seda hulk aega hiljem. Minu arvates ei ole õiglane, et kogu ülejäänud Eesti maksab tulumaksu 23% maksumäära järgi, kuid FIEd avansilist 24% järgi ning tulumaksuvaba miinimumi ei arvestata ka sel juhul, kui ettevõtlustulu on FIE ainus tulu. See ei ole kooskõlas põhiseadusega, mille järgi tuleks riigi kodanikke kohelda võrdselt. Tulumaksuseaduse N47 vajaks uuendamist.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing