Laupäev 10. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Naftaturg näitab rahunemise märke

Peeter Teder 25. jaanuar 2006, 00:00

Nafta hind langes eile teist päeva mõjutatuna arvamusest, et OPECi toodangumaht ja USA nafta laovarud on piisavad.

Saudi Araabia naftaminister Ali al-Naimi ütles, et OPEC ei näe praeguste hindade juures vajadust tootmismahte suurendada. Uudisteagentuuri Bloomberg poolt analüütikute seas läbi viidud küsitlus ennustas, et USA nafta laovarud tõusid möödunud nädalal neljandat nädalat järjest. Analüütikute hinnangul kasvasid laovarud 20. jaanuaril lõppenud nädalal 938 000 barreli võrra. Soe ilm USA kirdeosas on vähendanud nõudlust nafta järele ja suhteliselt soe periood selles piirkonnas peaks kestma 6. veebruarini. USA kirdeosas tarbitakse 80 protsenti kogu riigis kasutatavast kütteõlist. Nõudlus selle kütuseliigi järele väheneb sel nädalal veelgi.

"OPEC ütleb, et naftat on piisavalt ja saudidelt tuleb rahustavaid kommentaare," ütles IGMi energiaanalüütik Peter Luxton. "Laovarud USAs on päris head ja kasvavad. See, mis võib juhtuda Iraanis ja Nigeerias, jääb juhtumata."

Nafta hind New Yorgis jõudis üleeile oma nelja kuu kõrgeimale tasemele, 69,20 dollarini barrel. Nafta hinna tõusu põhjustasid rahutused Nigeerias ja poliitilised pinged Iraani tuumaprogrammiga seoses.

Eile langes nafta hind 1,2 protsenti ning barrel musta kulda maksis 67,30 dollarit. Brenti segu hind alanes 0,8 protsenti ja oli 65,66 dollarit barrel.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing