Majandusministeerium üllatunud justiits- ning kaitseministri avaldustest

ÄP 20. veebruar 2006, 00:00

Majandusministri nõunik Heido Vitsur ütles reedel, et on seisukohal, et nii osaluse hinna ülepakutuks pidamine kui ka tagasiostmise täielik eitamine ei teeni Eesti riigi julgeoleku ja arengu huvisid. See saab olla kasulik ainult kellegi kitsastele erahuvidele. "Väide, et Eesti Raudtee liinid omavad tähtsust vaid käputäiele transiidiärimeestele, on absurdne. Eesti Raudtee ja Eesti sadamad koos moodustavad Eesti majanduse osa, millel on strateegiline tähtsus kogu Euroopa Liidule ja eeskätt aga ELi kindlustamisel energeetiliste ressurssidega," ütles Vitsur.

Kaitseminister Jürgen Ligi ja justiitsminister Rein Langi väidetest, et raudtee tagasiostmine ei ole põhjendatud, võib Vitsuri sõnul välja lugeda ka seda, et ministrid ei ole tutvunud neile valitsuskabinetis usaldatud põhjaliku analüüsiga.

"Eraomaniku huvid ei lange mitte iga kord kokku riigi huvidega. Kui riik on huvitatud ka reisijateveost, siis eraomanik kaubaveost. Riigile on olulised raudtee turvalisus ja keskkonnaalased küsimused, eraomanikule jällegi kasum," lisas Vitsur.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing