Detsembris jätkus ekspordi kiire kasv

ÄP 28. veebruar 2006, 00:00

Eesti väliskaubanduse käive oli 2005. aasta detsembris 19,5 miljardit krooni, kasvades 2004 detsembriga võrreldes veerandi võrra.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kommentaari kohaselt iseloomustasid samas suurusjärgus ekspordi kasvunumbrid peaaegu kõiki 2005. aasta kuid, vaid märtsis ja juulis jäid kasvud väiksemaks. Seda toetas Eesti peamiste kaubanduspartnerite soodne majandusolukord ning Eesti kaupade konkurentsivõime kasvas nii Euroopa Liidu kui ka kolmandate riikide turgudel.

Tänu ekspordi oluliselt kiiremale kasvule kahanes kaubavahetuse puudujääk detsembris 2,6 miljardi kroonini, mis oli 9% väiksem 2004. aasta sama perioodi näitajast. 2005. aasta kogu kaubavahetuse defitsiit jäi siiski eelmise aasta tasemele, ulatudes esialgsetel andmetel 30,7 miljardi kroonini. Välismaiste otseinvesteeringute sissevool ja eratarbimise kiire areng on soodustanud impordinõudluse kiiret kasvu.

Raadio ettevõtlikule inimesele

Äripäeva raadio 92.4

Hetkel eetris

Kava

    Vaata kogu kava
    Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
    24. November 2011, 15:48
    Otsi:

    Ava täpsem otsing