Esmaspäev 5. detsember 2016

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Skype'i loojad ostavad tehnoloogiafirmasid

ÄP 18. aprill 2006, 00:00

Skype'i taustaga investorid paigutasid märtsi lõpus 25 mln kr pooljuhtide tootjasse AS Clifton. Tartus asuv kõrgtehnoloogiafirma Clifton kavandab kõrgsageduslike kõrge temperatuuritaluvusega odavate pooljuhtlülitite masstootmist elektroonikatööstuse tarbeks.

Aprilli alguses ostis Skype'i nelja eestlasest osaniku investeerimisfirma ASI kolme miljoni krooniga enamusosaluse turva- ja jälgimisseadmeid tootvas OÜs Oskando. Oskando tuntuim toode on sõidukite positsioneerimisseade, millel põhineb EMT autovalveteenus MobiKIT. See on paigaldatud 400 kallihinnalisele sõidukile.

ASI juhatuse esimehe Toivo Annuse sõnul on investorite eesmärgiks rahastada kõrgtehnoloogilisi projekte, millel on tugev rahvusvaheline potentsiaal. "Otsime ideid, mis oleksid tehnoloogiliselt huvitavad ning mis edu korral võiksid muuta maailma," lausus ta. ASI asutati 2003. aastal internetisuhtlusfirma Skype'i eestlastest loojate poolt ning selle eesmärgiks on ettevõtte omanike varade haldamine ning edasiinvesteerimine.

Äripäev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
25. November 2011, 10:13
Otsi:

Ava täpsem otsing