Neljapäev 23. veebruar 2017

AS ÄRIPÄEV
Pärnu mnt 105, 19094 Tallinn
Telefon: (372) 667 0111
E-post: online@aripaev.ee

Dollar langenud kahe nädalaga pool krooni

Tõnis Oja 02. mai 2006, 00:00

Vaatamata sellele, et USA makromajandusnäitajad on konkureerivate lääneriikide omadest paremad, on dollari kurss kahel viimasel nädalal dramaatiliselt kukkunud.

Eesti Pank fikseeris reedel USD ametlikuks kursiks 12,46 krooni, kaks nädalat varem oli see 12,91 krooni. Euro suhtes langes Ühendriikide valuuta kurss 11 kuu madalaimale tasemele, 1,2622 dollarini euro (12,40 krooni euro suhtes), Šveitsi frangi ning Suurbritannia naela suhtes seitsme kuu, Jaapani jeeni suhtes kolme kuu ning Kanada dollari suhtes koguni 28 aasta madalaimale tasemele.

"Dollar võidab intresside tõstmisest teiste valuutadega võrreldes vähem, sest teised riigid neid tõstavad samuti," kommenteeris ajalehele Financial Times dollari kursi langust Citigroupi analüütik Jeffrey Young. "Paremad tulu teenimise võimalused väljaspool Ühendriike meelitavad ligi neid investoreid, kes möödunud aastal panustasid just dollaritesse." Kapitali sissevool USAsse oli möödunud aastal rekordiline, kinnitab ajaleht.

USA majandus kasvas selle aasta esimeses kvartalis 4,8 protsenti, kuid USA Föderaalreservi president Ben Bernanke andis mõista, et keskpank võib pärast järgmist nõukogu koosolekut pidada intressi tõstmises mõningast pausi. See aga tähendab, et dollarites intressitooted muutuvad euro ja jeeniga võrreldes, mille intressi tõstmise tsükkel alles algas, vähem tulusateks.

ļæ½ripļæ½ev http://www.aripaev.ee/img/id-aripaev.svg
06. December 2011, 19:34
Otsi:

Ava täpsem otsing